Létrehozva: January 13 09:53 Szerző: magicrooms

Minden vállalkozás, függetlenül a létszámától, hatékony működésének alapja az, hogy a munkatársak között egy közösség alakuljon ki. Ez a kohézió biztonságérzetet ad, hogy összetartoznak, és a napi szinten látott emberek nem idegenek, hanem csapattársak.

A kialakult társaság a válság idején egységesen tud fellépni a problémák ellen, a nyugodt időkben pedig együtt építi a szervezeti kultúrát, ami hosszú távú befektetés a cég jövőjébe.

Éppen ezek miatt fontos, hogy egy jó vezető tudatosan indítsa el ezeket a folyamatokat, mert így egy lassú procedúrát lehet felgyorsítani. Egy ilyen csapatépítés után már nem csak a beosztottat vagy a főnököt látják a másikban, hanem az embert és annak személyiségét, ezáltal megismerhetik egymás motivációit, ami az üzleti életben meglepően sok előnnyel járhat.

Star Wars szabadulószoba, a rejtett erőforrások feltárója

A csapatépítés helyszíne lehet egy szabadulószoba, ami több lehetőséget biztosít egymás megismerésére, mint gondolnánk. Ilyenkor érezhető igazán a csapat dinamikája és az egyéni problémamegoldó képesség kibontakozása, amit a munkahelyen is hasznosítani lehet.

Összezárva együtt élheti át a társaság az örömöt, a stresszt, a közös cél felé haladást és a siker vagy a kudarc közös megélését, feldolgozását.

Nem árt többször megismételni ezeket a programokat, ugyanis a szervezet összetétele változhat. A nagyobb szünetek, mint például húsvét, karácsony, szilveszter után nehéz visszaszokni a munkával töltött hétköznapokba, és ez megakaszthatja a már rutinnal végzett folyamatokat.

Érdemes figyelni arra is, hogy minek van aktualitása, milyen témára van igény, mint mondjuk a Star Wars szabadulószobára, mert amikor kijön a legújabb rész, sorozat, videojáték, sokkal lelkesebbek a résztvevők.

Azt javasoljuk, hogy ha legközelebb csapatépítésen gondolkodtok, ahelyett, hogy egy unalmas céges vacsorát szerveztek egy zsúfolt étteremben, ahol csak a fogyasztás a lényeg, inkább egy izgalmas, közös élményt éljetek át egy szabadulószobában, mert csak ti vagytok ott, és ez a lényeg!

© MagicRooms 2016
Adatvédelmi nyilatkozat


+3620/361 4102
info@magicrooms.hu

1066 Budapest
Zichy Jenő utca 27