Létrehozva: October 26 10:12 Szerző: Magicrooms

Mindenki másképp hangolódik Halloweenra. Vannak, akik az amerikaiaktól átvett tökfaragással készülődnek, vannak, akik az október 31-ét megelőző napokban, hetekben horrorfilmeket néznek, míg az igazán bevállalósak nem csak nézik, de át is élik a hátborzongató kalandokat.

Horror szabadulószobáink egész évben népszerűek, ilyenkor pedig még jobban megugrik a látogatottságuk. Hogy miért? Mert ebben az időszakban azok is szívesen ellátogatnak hozzánk, akik egyébként lehet, hogy még egy könnyedebb horrorfilmet is csak fél szemmel tudnak végignézni, de szeretteik, barátaik társaságában felbátorodva, mégis nekivágnak az elképesztő kalandoknak. Teszik ezt úgy – ismervén a menekülő szobák lényegét –, hogy itt nem kell attól tartaniuk, hogy majd mindenféle ijesztő helyzetben találják magukat. Horror szabadulószobánkban senki nem kap ideglelést, viszont az agytekervényeit rendesen meg kell dolgoztatnia. Elképesztő látványvilág, csavaros feladványok és lenyűgöző élmények várnak itt mindenkire.

De honnan is jön ez az egész Halloween-őrület?

Természetesen ennek a hagyománya is a tengeren túlról érkezett hozzánk, azonban ha jóval messzibb tekintünk a múltba, már a kelták is nagy jelentőséget tulajdonítottak október utolsó napjának. A Halloween kelta őse, a Samhain, vagyis a kelta naptár utolsó napja, ami náluk egyben a nyár végét is jelentette. A kelták úgy gondolták, hogy ezen a napon az evilág és a túlvilág közötti határ elvékonyul, és megnyílik egy átjáróféle, amin a holtak lelke és a természetfeletti lények közénk jöhetnek. A töklámpás faragásának tradíciója és a jelmezbebújás is e köré összpontosul. Ameddig világít a töklámpás, addig távolt tartja a rossz lelkeket, illetve jelmezt is azért öltenek ilyenkor magukra kicsik és nagyok (főleg valamilyen rémisztőt), mert azzal könnyebb „elvegyülniük” az élőknek az ártó szellemek között.

Ha már kész a töklámpás és a kedvenc horrorfilmjeidet is végig nézted, trombitáld össze a barátaidat, és látogassatok el hozzánk horror szabadulószobánkba.

Érdemes jó előre foglalnotok, hogy le ne maradjatok az élmények tömkelegéről.

© MagicRooms 2016
Adatvédelmi nyilatkozat


+3620/361 4102
info@magicrooms.hu

1066 Budapest
Zichy Jenő utca 27