Létrehozva: October 01 13:49 Szerző: Magicrooms

Az elmúlt időszakban megváltozott körülöttünk a világ. Idegen elem férkőzött a rendszerbe, és lebontotta a biztonságos kereteket, felülírta a terveinket. Az új helyzetre új forgatókönyvet kell gyártanunk, és közös erőfeszítéssel, az egész világot megmozgató csapatmunkával talán sikerülhet kiszabadulnunk ebből az állapotból.

Titeket is kísértetiesen emlékeztet ez valamire? A kijutós játék az aktuális élethelyzet tökéletes analógiája lehetne. A logika, a kreativitás és az ügyesség ugyanis csak részegységei a sikernek: csapatra is szükség van.

Kijutós játék: milyen az ideális csapat?

Való igaz, hogy minden próbálkozó csapat és minden játékmenet kicsit más. Abban mindenki egyetért, hogy a sikeres szabaduláshoz összetartó csapatra van szükség, amelynek a tagjai ismerik és kiegészítik egymást. Visszatérő kérdés azonban, hogy létezik-e ideális csapatösszetétel, olyan társaság, amely biztosan sikert arat majd a játékban?

Mágikus képlet erre nincs, de kiemelhetünk néhány olyan alapszerepet, ami ha nem is garantálja, de támogatja a sikeres szabadulást.

Szerepek a kijutós játékban

A siker első számú tényezője, hogy mindenki megtalálja a helyét a csapaton belül, és úgy érezze, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni a képességeiből. Ez néha organikusan alakul, máskor a koordinátor vagy vezető gondoskodik róla, aki a feladatok csoportosításával és helyes leosztásával biztosítja a csapategyensúlyt. A vezető szerepére érdemes olyan személyt választani, aki ismeri a csapattagokat, ugyanakkor terhelhető, hiszen kiélezett helyzetekben az ő kezében van a döntés.

A felfedező szerepét olyan tagnak kell betöltenie, aki nyomkeresésben remekel, és olyan apró részletekre is felfigyel, amiket mások figyelmen kívül hagynak.

A nyomok megtalálása azonban még csak félmunka, össze is kell rakni a képet a mozaikokból. Itt kerül a képbe az agy, vagyis az a résztvevő, aki felfedi a jelek mögötti rejtett összefüggéseket. Gyakran jellemzi ezt a személyt a komplex helyzetlátás mellett a kereteken kívüli gondolkodás is.

A rejtvények megfejtésén túl a legfontosabb a jó hangulat, hiszen a közös élmények után elsősorban ez marad meg mindenkiben. A mókamester gondoskodik arról, hogy a szellemi kihívás mellett a hangulat is fergeteges legyen.

Hogy nyertes csapat leszünk-e, megfejtjük-e ezt a világot sakkban tartó rejtvényt, az csak rajtunk múlik. De addig is írd a forgatókönyvet kijutós játékunkban, ahol legjobb barátaid vagy családod társaságában, biztonságos körülmények között teheted próbára a képességeidet!

Foglalj szabaduló szobát még ma!

© MagicRooms 2016
Adatvédelmi nyilatkozat


+3620/361 4102
info@magicrooms.hu

1066 Budapest
Zichy Jenő utca 27