Létrehozva: March 12 09:38 Szerző: magicrooms

Ha felnőttként már nincsenek is, gyerekként mindenkinek voltak irracionális félelmei – amelyek persze csak felnőtt fejjel tűnnek ésszerűtlennek. Hiába nyugtatgattak minket a szüleink, hogy nincsenek szörnyek az ágy alatt, nem rejtőznek gonosz szellemek a szekrényben, nem lapulnak fura lények a sötétben, és azokat a rémisztő hangokat csak a fák suhogása és a szél süvöltése kelti. Hiába tudtuk, a lelkünk mélyén mégsem hittük, mert… mi van, ha anyáék tévednek, és igenis szörnyek garmadája leselkedik ránk, csak ők nem látják a pokoli déonokat?

Ugye mindenkinek megvan a sötétben életre kelő, széken halmozódó szennyesruha-szörnyeteg?

A félelemmel egész kicsi korunk óta együtt élünk, és az utolsó óránkig elkísér minket. Ez afféle evolúciós ügy, ami annak idején a túléléshez kellett. Amióta kialakult az emberi faj, a félelemnek volt köszönhető, hogy veszély esetén elmenekültünk, illetve hogy eleve igyekeztük elkerülni a rázósabb helyzeteket. Vagyis a félelem volt a túlélés egyik záloga, és bizonyos fokig ez a mai napig is így van. Sötétség, különös hangok, ismeretlen alakok – szinte mindenkiben borzongást keltenek, és erre alapoz a horror műfaja is.

Filmek, könyvek… horror szabadulószobák

A legtöbbünk filmek formájában fogyaszt horrort, hiszen a látvány- és hanghatások központi szerepet játszanak a félelemkeltésben. Ugyanakkor sokan inkább a könyvekre esküsznek, mert azt szeretik, ha a saját fantáziavilágukban elevenednek meg az ijesztgetés eszközei. De a mozikon és a regényeken túl egyéb lehetőségünk is van a borzongás átélésére, például a horror szabadulószobákban. Ezek azért különösen izgalmasak, mert egy átgondolt, színvonalas helyszínen mi magunk lehetünk a sztori szereplői, és nem pusztán befogadjuk a történetet az érzékszerveinkkel, mint például egy film esetében. A Magisc Rooms Escape Empire horror tematikájú szabadulószobái a népszerű és híresen félelmetes Az és Démonok között című filmekre épülnek, így a látogatók biztosak lehetnek benne, hogy a kijutásig egy pillanat sem telik el feszültség nélkül.

Szóval, ha szeretsz borzongani, ideje túllépned a megszokott kliséken, és próbálj ki valami újat!

© MagicRooms 2016
Adatvédelmi nyilatkozat


+3620/361 4102
info@magicrooms.hu

1066 Budapest
Zichy Jenő utca 27